Atunci când face un detartraj dentar, stomatologul curăţă dinţii de placă bacteriană şi depunerile de tartru, prin metode neinvazive. Rezultatul unei şedinţe este vizibil: dinţi mai sănătoşi, de o culoare uniformă şi netezi. Detartrajul făcut odată la câteva luni ar trebui să completeze curăţarea zilnică a dinţilor.

Periajul de după mesele principale curăţă dinţii şi elimină resturile. Dar, microorganismele pot rămâne în spaţiile inaccesibile, unde formează deja cunoscuta placă bacteriană despre care se vorbeşte în reclame. Drumul de acolo şi până la mineralizarea ei şi petele vizibile de culoare mai închisă ţine doar de timpul în care încă nu ai programat şedinţa de detartraj dentar.

Ce se întâmplă la o şedinţă de detartraj dentar

5 efecte vizibile ale unui detartraj

1. Dispar petele de pe dinți

Tartrul este cunoscut şi ca piatră pe dinți din cauza aspectului colorat. Chiar dacă nu este în întregime vizibil, el poate strica un zâmbet impecabil.

Odată ce ai făcut un detartraj dentar, vei observa că dinții tăi sunt mai curați, iar culoarea lor este uniformă.

2. Scad şansele să dezvolţi afecţiuni gingivale

Pe măsură ce se dezvoltă, tartrul pătrunde între dinte şi gingie. De acolo, poate duce la paradontoză ori alte afecţiuni gingivale.

Detartrajul elimină în totalitate bacteriile, inclusiv pe cele care sunt riscant de aproape de gingii, pentru ca tu să te bucuri de gingii sănătoase şi puternice. Iar gingiile sunt cele care susţin dinţii în sine, dar şi sănătatea lor.

3. Respiraţia este mai proaspătă

Atunci când tartrul este deja pe dinţi, poţi avea uneori senzaţia că ai dinţii încărcaţi sau că nu ai respiraţia proaspătă.

Dupa curăţarea dinţilor de tartru, aceasta va dispărea, tocmai pentru că nu mai sunt acolo bacteriile care sa o provoace.

4. Mişcorează efectele secundare ale mâncărurilor

Da, fiecare masă îţi poate influenţa sănătatea dinţilor. Cafeaua, ceaiul, fumatul toate acestea îşi lasă amprenta pe dinţii tăi. În aceeaşi categorie pot intra dulciurile, mâncărurile ce conţin coloranţi şi sucurile.

Odată cu placa bacteriană, detartrajul curăţă şi petele ce pot părea inofensive.

5. Pe termen lung, nu există dezavantaje

Faptul că detartrajul necesită un drum la stomatolog, o şedinţă de circa o oră şi un buget poate părea un incovenient. La Rana Art Dent, bugetul este adaptabil, pentru că poţi să alegi de la un simplu detartaj, la pachetul ce include şi periaj profesional. Putem să spunem că bugetul pentru detartaj este invers proporţional cu afecţiunile pe care le poate provoca lipsa curăţării.

Există legende care spun că detartajul ar afecta smalţul dinţilor. Chiar şi când existau metode mai invazive decât un detartraj dentar cu ultrasunete, ele eliminau piatra, şi nu smalţul.

Către albul sănătos

Detartajul dentar nu este o metodă de albire a dinţilor. Dar vei observa că, după şedinţă, ei sunt mai albi şi mai sănătoşi, printr-o metodă care nu doare şi nu necesită mai mult decât o vizită la stomatolog. Dacă nu l-ai programat încă, poţi găsi detartrajul în lista noastră de servicii. O curăţare corectă are nevoie să fie tratată ca atare. Nicio metodă de detartraj făcut acasă nu este recomandată, aşa cum o şedinţă făcută anual sau mai rar nu va fi la fel de eficientă.

Oamenii tind să se programeze la aproape orice medic pentru următoarele câteva zile de după ce simptomele unei boli încep să apară, mai puţin în cazul stomatologului. Însă, o problemă la nivelul dinţilor este, de multe ori, una vizibilă. Aşa că ea trebuie rezolvată cât mai repede posibil. Ca să eviţi un telefon urgent ce poate implica tratamente dureroase, fă-ţi un detartraj la stomatolog şi ţine cont de recomandările sale!

Detartraj pret https://rana-art-dent.ro/detartraj-dentar-tartrul/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *