OBTURAȚII DENTARE

PROGRAMĂRI LA

(004) 0787 698 416

Tratamentul cariilor

Intervenţiile de obturaţii dentare fac parte din tratamentul cariilor, indiferent dacă ele sunt superficiale, medii sau profunde. Prin obturaţie, stomatologul dezinfectează zona afectată şi o sigilează, temporar cu materiale cunoscute sub numele de plombe.

În funcţie de gravitatea cariei, şedinţele de obturaţii dentare pot fi simple sau pot include şi extirpări de 1 – 3 canale. Există mai multe tipuri de proceduri, aşa cum plomba poate fi din mai multe materiale.

 

Intervenţii de obturaţii dentare

  • Obturaţie fără extirpare: Obturaţia simplă înseamnă că stomatologul va dezinfecta locul afectat din dinte, după ce acesta a fost curăţat de ţesutul inflamat. Apoi, îl va acoperi cu un material de obturaţie.
  • Obturaţie de canal cu extirpare: Această procedură poate să se concentreze pe 1 – 3 canale şi foloseşte ace rotative.

 

Materialele folosite de medici

Binecunoscuta plombă mai poartă şi numele de obturaţie coronară, deoarece reface forma dintelui, astfel încât stuctura muşcăturii să nu fie modificată. Există mai multe materiale de tratament pentru carii dentare. În urmă cu mulţi ani, stomatologii foloseau amalgamul dentar inestetic pentru obturaţii. Astăzi, există mai multe tipuri de plombe, precum:

  • Răşini compozite;
  • Glassionomer (din ionomeri de sticlă);
  • Răşini ionomerice (ce conţin agregat de sticlă);
  • Aur.

Rana Art Dent foloseşte tehnica de obturaţie glassionomer, care are un aspect natural. Materialul eliberează fluor şi, astfel, protejează dinţii de noi carii. Materialul se întăreşte în câteva secunde şi are nevoie de o singură şedinţă de obturaţii dentare.

Obturaţia sau plomba este cea mai comună şi cunoscută tehnică din odontoterapie (prevenirea şi tratarea cariilor) sau din edodonţie (tratarea suprafeţei de interior a dintelui).

La Rana Art Dent, găseşti obturaţii dentare la preţuri excepţionale, executate de medici ce lucrează cu cele mai noi şi eficiente tehnologii. Fă-ţi o programare la cabinetul din Bucureşti, între staţiile de metrou Tineretului şi Timpuri noi!

Pacienți fericiți și mulțumiți

ServiciuPreț (Lei)

OBTURATII DENTARE PRET

Obturatie fizionomica superficiala compozit200
Obturatie fizionomica medie compozit225
Obturatie fizionomica profunda compozit250
Obturatie fizionomica compozit - 2 suprafete400
Obturatie fizionomica compozit - 3 suprafete600
Fatetare directa din compozit300
Obturatie glassionomer150
Coafaj pulpar cu hidroxid de calciu/baza CIS100
Aplicare MTA100

Servicii dentare

Tot ce ai nevoie pentru dinti sanatosi si frumosi

Informații utile și resurse despre obturații dentare