fbpx

Fluorizare

PROGRAMĂRI LA
(004) 0787 698 416

Tratamentul de profilaxie a cariilor dentare

Fluorizarea, sau procedura de desensibilizare dinte, este tratamentul prin care dinţii primesc un supliment de fluor, care îi face mai puţin sensibili şi încetineşte progresul cariilor.

Ce se întâmplă la şedinţa de fluorizare dentară?

Înainte de fluorizare, este nevoie şi de o igienizare profesională a dinţilor.

  • Apoi, stomatologul aplică substanţa de tratament cu o pensulă specială – ea poate fi lac, gel sau soluţie pentru desensibilizare dinte. Procedura ţine circa două minute.
  • Pentru tratamentul unui singur dinte, medicul foloseşte gutiere de fluorizare, ce se aplică local.

După ce cantitatea de substanţă de pe dinţi este suficientă, nu trebuie să clăteşti sau să consumi lichide ori alimente, pentru următoarele 30 de minute.  

Ce înseamnă să ai dinţi trataţi cu fluor?

Fluorul este un mineral natural care protejează dinţii de apariţia cariilor. Îl poţi obţine din periajul cu pasta de dinţi şi apa de gură. Însă, nu întotdeauna cantitatea de fluor este suficientă, mai ales în cazul persoanelor care fac exces de zahăr.

Efectele fluorizării durează circa patru – şase luni şi sunt însoţite de recomandări ale medicului. Trebuie să utilizezi aţa şi apa dentară, iar dinţii trebuie periaţi de două ori pe zi. Ca preţ, tratamentul de fluorizare dentară se calculează pentru fiecare dinte şi diferă în funcţie de nevoi.

Pentru mai multe detalii, găseşti medicii Rana Art Dent în sector 4, Bucureşti!

Prețuri fluorizare dinţi

APARAT MOBIL/ARCADĂ1000
APARAT MOBIL ACTIVATOR/ARCADĂ1500

Servicii dentare

Doctorii noștri