fbpx

Tot ce trebuie să știi despre implantul dentar

PROGRAMĂRI LA

(004) 0787 698 416

implant dentar

Ce trebuie să știiti despre Implantul Dentar?

De foarte mulți ani, implantul dentar reprezintă cea mai bună și populară soluție atunci când un pacient are nevoie de înlocuirea unuia sau mai multor dinți lipsă. Beneficiile implantului dentar sunt incomensurabile pentru asigurarea sănătății orale a pacientului.

Ce este implantul dentar și care este scopul acestuia?

Implantul dentar reprezintă o intervenție medicală complexă, prin care medicul stomatolog expert în implantologie folosește un set de piese și tehnici pentru a completa dinții lipsă ai unui pacient.

Dincolo de faptul că un implant restaurează complet aspectul și funcțiile cavității bucale, acesta are și rolul de a preveni alte probleme de sănătate cauzate de lipsa unuia sau mai multor dinți.  

Implantologie Dentara Bucuresti Sector 4Cu toate acestea, mulți pacienți se tem de implantul dentar din cel puțin două motive principale: incertitudinea legată de succesul unei astfel de intervenții și prețul la care se poate ridica întreaga procedură.

Cele două aspecte, deși nu sunt inter-dependente, există totuși într-o corelație. Succesul unui implant dentar depinde și de materialele sau tehnologiile inovative utilizate de firma producătoare. De asemenea, cu cât un brand de implant este mai cunoscut, mai popular și mai de calitate, cu atât implantul poate fi mai scump.

Cu toate acestea, nu prețul ar trebui să determine alegerea implantului dentar ca soluție permanentă la lipsa danturii, ci alți factori precum:

 • indicația de implant dentar (în unele cazuri există alternative chiar mai bune și mai ieftine decât implantul, la fel cum în unele cazuri implantul nu se poate efectua),
 • poziția implantului pe os,
 • expertiza medicului implantolog,
 • calitatea implantului și reputația firmei producătoare,
 • ratele de succes înregistrate de diverse mărci de implant.

O vorbă veche spune că suntem prea săraci să dăm banii pe lucruri proaste, iar acest lucru este perfect valabil în cazul acestui tratament.

Astăzi vom vedea împreună câteva lucruri esențiale pe care trebuie să le știi despre implantul dentar din punct de vedere al balanței costuri-beneficii.

Implant dentar preț: care sunt factorii care influențează costurile?

Primul lucru pe care ar trebui să îl înțelegem în acest punct este faptul că un implant dentar nu reprezintă o simplă inserție de titan pe care se va monta în final o coroană, ci este un tratament complex și de durată. Implantul final se traduce în dinți noi, biocompatibili, sănătoși, pe deplin funcționali și estetici, care își vor păstra calitățile pe termen foarte lung. Astfel, factorii care contribuie printre altele la prețul unui implant dentar sunt:

 • Materialele utilizate pentru întreaga lucrare dentară (rădăcina, bonturile, coroana);
 • Marca și modelul implantului dentar, strâns legate de tehnologiile pe care le au la bază;
 • Radiografiile și tomografia computerizată (în unele cazuri);
 • Consultația și planificarea tratamentului;
 • Serviciile suplimentare necesare pentru asigurarea unei bune inserții pe os (grefe osoase, adiții de țesut etc.)
 • Cât ține un implant dentar (unele brand-uri garantează o durată de viață de 10-15 ani fără intervenții, de exemplu);
 • Medicul implantolog și tehnicianul dentar.

Căutarea celui mai ieftin implant dentar de pe piață nu poate fi o idee bună, în primul rând pentru că sănătatea nu poate avea o etichetă de preț, și în al doilea pentru că utilizarea unor implanturi ieftine, no-name, care nu vin cu garanții și certificate de calitate din partea unor producători cu reputație pot duce la probleme de sănătate incomensurabile, respingerea implantului de către organism fiind cea mai mică dintre ele.

Dacă ești tentat de un implant la un preț foarte mic, gândește-te că rezolvarea complicațiilor ulterioare te poate costa mult mai mult decât dacă ai fi ales un implant de calitate de prima dată.

De aceea, în loc să te întrebi “Care este cel mai ieftin implant de pe piață?” ar trebui să te întrebi “Care este cel mai bun implant de pe piață care se potrivește nevoilor și bugetului meu?”

Ce mai trebuie să știi despre raportul calitate-preț al implanturilor?

În prezent, există nenumărate tipuri de implanturi utilizate de experții implantologi. Unele branduri se remarcă prin calitatea materialelor, în timp ce altele se angajează să creeze și să implementeze soluții tehnologice inovative care să rezolve noi și noi probleme ce nu aveau răspuns în trecut. Pentru exemplificare, vom discuta pe scurt despre tipurile de implant dentar pe care le folosim în clinica noastră din sectorul 4.

Bredent

Acest tip de implant dentar de origine germană se remarcă prin faptul că oferă posibilitatea unei integrări rapide cu structura osoasă și o conexiune durabilă, datorită design-ului său revoluționar. Bredent a reușit și să ofere soluții pentru pacienții care și-au pierdut toți dinții: sistemul Sky Fast & Fixed le permite pacienților să se bucure de o dantură complet nouă în doar 24h, oferind un implant dentar rapid. Acestea sunt implanturi destul de scumpe.  

Roott

Ca orice tehnologie elvețiană, și sistemul de implanturi Roott se remarcă prin stabilitate, durabilitate și performanță. Dincolo de faptul că vin însoțite de o reputație impecabilă, raportul calitate-preț este excelent.

Megagen

Implanturile coreene Megagen fac parte din categoria mijloc-top. Sunt mai ieftine decât celelalte două tipuri de implanturi menționate mai sus, dar mai scumpe și mai performante decât alte tipuri de implanturi israeliene sau suedeze, de exemplu.

Decizia unui tratament de tip implant dentar trebuie luată cu atenție și desigur că bugetul contează foarte mult. Cu toate acestea, tehnologiile de implant dentar actuale sunt atât de avansate și versatile, încât vor contribui din plin la restaurarea și menținerea stării tale de sănătate ani de-a rândul.

Articol redactat de echipa

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *