EXTRACȚIA DENTARĂ:

Cu fiecare tratament, stomatologii caută să vindece dintele, în loc să îl elimine. Însă, în unele cazuri, singura soluţie rămâne extracţia dentară. Procedura în sine poate fi simplă sau chirurgicală (în cazul în care medicul nu are acces la dinte). Întrebările din jurul ei sunt multe.

Ne-am propus să răspundem la cât mai multe dintre ele şi să oferim un ghid complet al fiecărei etape din procedura de extracţie dentară.

 

Înainte de extracţia dentară: Cum să te pregăteşti

Vei afla de necesitatea unei extracţii după ce stomatologul îţi interpretează radiografia dentară. Medicul îţi va spune motivele pentru care această procedură este necesară şi te vei programa ulterior pentru extractie sau ea se întâmplă pe loc. În primul caz, înainte de extracția de dinte sau măsea:

Ce se întâmplă în timpul extracţiei dentare

Pașii de mai jos se referă la extracția simplă, în cazul în care dintele este în totalitate vizibil.

  1. Înainte de extracție, stomatologul îți aplică un anestezic local, cu ac atraumatic.
  2. După ce anestezia își face efectul simțit, începe extracția propriu-zisă.
  3. Cu ajutorul instrumentelor specifice, stomatologul lărgește alveola dentară (locul unde se află rădăcina dintelui).
  4. Apoi, se secționează ligamentul ce face legătura dintre dinte și os și, astfel, dintele este eliberat.
  5. Dintele este scos cu un clește, plaga proaspăt creată se strânge, iar medicul aplică comprese până când hemoragia se oprește.

Aceasta este procedura standard de extracţie simplă. Cea chirurgicală se aplică pentru o măsea de minte inclusă (care nu se vede parțial sau deloc), dinți cu anchiloză dento-alveolară (o tulburare de erupție ce poate apărea la dinții temporari) sau resturi de rădăcini rămase în os. Medicul va folosi mai multe instrumente de extracție, însă procedura nu implică durere. Extracția poate fi făcută de către stomatologul tău sau în salonul de chirurgie dentară.

După extracţia dentară: Cele mai frecvente întrebări

Suntem obişnuiţi ca, după extracţie, pacienţii să fie surprinşi că nu au simţit durere. Însă, procesul nu se opreşte aici. Pentru ca procedura să nu aibă complicaţii, ai nevoie să respecţi indicaţiile medicului şi răspunsurile de mai jos. Aici găseşti cele mai comune întrebări pe care le auzim de la pacienţi.

7 răspunsuri legate de extracţia dentară

Ce mai trebuie să ştii

Extractia dentara este, în unele cazuri, necesară. Ea nu este, însă, finalul tratamentului. Dintele extras lasă un spaţiu liber în care rădăcinile dinţilor vecini se pot deplasa. Noi, stomatologii, te informăm despre schimbările pe care le implică o extracție, dar și cum și când poți acoperi acel spațiu.

Stomatologul îţi va explica detaliat ce paşi sunt urmaţi înainte şi după procedură. Astfel, vei observa şi că părerea celor care susţin că extracţia este dureroasă este nefondată. Tehnologia ne demonstrează că sunt șanse ca acei pacienți să nu fi vizitat dentistul pentru acea procedură, în ultimul timp.

Va asteptam la o Consultatia Generala!
? Programari la: 0787 698 416

Website: https://rana-art-dent.ro/

? Strada Lânăriei, nr. 5, sector 4, București, România
Google Maps >>> http://bit.ly/2M0j4OH

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *